Kategorier
Kreta

Ganske fint – selv på en regnværsdag!

 

 

IMG_5964

Noe regn må man regne med – selv på Kreta! Ikke minst i den stille uken, som nå, pleier det å regne en del… Det var allikevel deilig med en tur ut i Chiona-området langt øst og sør på Kreta.

IMG_5967

 

IMG_5974

Noen lokale folk var også ute på tur – sikkert for å plukke «horta» – viltvoksende grønne blad som kokes til deilig salat (serveres med olivenolje, presset sitron og havsalt)

IMG_5969

Våtmarksområdet i Chiona (uttales Kjåna) har et spennende fugleliv å by på – for de som har tålmodighet og er lett på foten!

IMG_5965

 

IMG_5973

Bare det blir sol nå, så kan det friste med en dukkert i SørKretahavet!

IMG_5976

 

IMG_5978

 

IMG_5980

Og Kyria Olga har alltid noe godt å by på! Retter av nyfisket fisk, og grillmat fra utegrillen er blant spesialitetene. Nå i den stille uken passer det bra å holde seg til fisk, sjømat og grønnsakretter, synes jeg…så sparer jeg kjøttmagen til første påskedag da påskelammet skal nytes. Mens Kyria Olga kokte suppe på fisken vi sammen valgte ut, fikk jeg litt snadder å kose meg med: verdens beste tomat, agurk og oliven, og havsalt fra jettegryter i nærheten. Og så deilig hvitvin fra Toplou-klosteret ikke langt unna. Jo min sann, man kan ha det bra selv om det både er fastetid og regnvær!

IMG_5984

Oliventrærne står snart i full blomst – så da er det godt det er meldt sol og fint vær fra i morgen, slik at biene kan gjøre jobben sin og vi kan få masse oliven på trærne, som presses til den beste og jomfrueligste oljen til vinteren!

IMG_5985