Om meg

162799_179376842080305_4651756_n@diamantisen er #SoMe-navnet mitt.  I virkeligheten heter jeg Audny Hegstad Diamantis. Jeg er født og oppvokst i Oslo, men i 1986 flyttet jeg til Voula utenfor Athen. Her bor jeg med familien min (mann og 3 barn). Jeg stortrives her, og både Athen og Hellas for øvrig har så mye å by på av både natur, kultur og gode matopplevelser. Hver årstid har sin sjarm, og det er spennende å se det greske samfunnet og folkesjelen fra innsiden. Gjennom jobb og studier har jeg fått innblikk i gresk kultur og historie, og det greske språket er i daglig bruk, både innen familien og ellers. Jeg har også hatt gleden av å holde greskkurs for nordmenn.

Jeg har fått muligheten til å reise en god del i Hellas, både på øyene og fastlandet. Svigermor kom fra en fjellandsby på Øst-Kreta, og der har vi nå et eget lite landsbyhus som vi besøker så ofte vi kan, og vi har vår egen olivenlund. Andre øyer jeg har fått et sterkt forhold til er Santorini og Spetses. Jeg har også reist en god del på det greske fastlandet, både sørover på Peloponnes og nordover til steder som Delfi og Meteora.

Greske råvarer er fantastiske, og når man kan gå på det ukentlige markedet og handle sesongens frukt og grønnsaker, til slakteren og få kvernet ferskt oksekjøtt eller delt opp lam og svin mens man venter, innbyr det til kreativ matlaging. Mange greske favoritt-retter har jeg lært å lage av svigermor, andre har jeg funnet ut av selv eller hentet fra klassiske greske kokebøker.

Hensikten min med denne bloggen er å dele mine opplevelser fra gresk natur og kultur gjennom bilder og tekster.  Jeg håper med dette å inspirere nordmenn til å oppsøke steder utenom turiststrømmen, å utforske gresk natur, å nyte sunn og velsmakende gresk mat hjemme og ute, og sist men ikke minst, å besøke Hellas også utenom ”sesongen”.

Velkommen til Hellas! – Καλώς ήρθες στην Ελλάδα!