Kategorier
Athen og Attika Hjem Natur Norsk i Hellas nødhjelp Uncategorized

Innsamlingsaksjon til brannofre i Attika, Hellas

Oppdatering 20. august 2018:

Tusen takk til alle dere som har bidratt til innsamlingen til inntekt for brannofrene i Attika!

I perioden 4.-20. august har vi sammen klart å samle inn 10.500 NOK!

Jeg har i kveld betalt NOK 5.000,- til Hellenic Red Cross, og NOK 5.000,- til Medecins du Monde / Doctors of the world / Γιατροί του Κόσμου.

Beløpene er øremerket «Brannofrene i Attika».

INNSAMLINGEN FORTSETTER!

Konto nummer 1214 28 59775 eller Vipps 90235021

Det er også mulig å gi direkte til anbefalte greske organisasjoner.

På forhånd tusen takk for at dere hjelper meg å hjelpe! 🌹

**********************************************************************************************************

Vi er mange som i sorg og sjokk har vært vitner, på avstand, til de tragiske og dramatiske skogbrannene i Hellas i sommer. Spesielt skogbrannen i det østlige Attika, i området rundt landsbyen Mati (nær havnebyen Rafina), har fått et grusomt utfall, idet mer enn 90 personer har omkommet, hundrevis er skadet, flere titalls personer er savnet, flere tusen er hjemløse, og et stort område er totalt utbrent. Vi har sett bilder av mennesker som har stått i timevis ute i vannet og ventet på å bli reddet fra røyk og farlige gasser, etter å ha flyktet fra de dødelige flammene på land. Vi har lest om 26 personer som i den tette røyken ikke fant veien til sjøen, ble innhentet av flammene og ble funnet ihjelbrent utenfor en villa i Mati. Vi har lest om tvillingjentene på 9 år som ble meldt savnet, men som etter noen dager ble funnet omkommet, tett omslynget av besteforeldrene. Vi har sett bilder av utbrente hus og biler, heroiske brannmenn som nær har satt livet til i kampen mot flammene. Og en av brannmennene som selv mistet sin 6 måneder gamle baby i brannen. Nå er også kona død, etter at intensiv behandling på sykehus ikke var nok til å redde livet hennes.

Selv har jeg bodd i Hellas halve livet, er gresk gift og har barn som er vokst opp noen få mil fra de hardest rammede områdene. Jeg kjenner folk som måtte evakuere hjemmene sine under brannene i sommer, men som heldigvis kom fra det med liv og helse i behold.

Det er naturligvis mye som ikke kan lindres eller gjenopprettes ved hjelp av penger. Men behovet for krisehjelp og hjelp til gjenoppbygging er enormt. Og jeg vil så gjerne bidra. Hvis alle gir litt, etter evne, så kan vi sammen bidra med hjelp som monner!

Jeg har derfor bestemt meg for å starte en innsamlingsaksjon til støtte for de berørte av brannene i Attika i sommer.

I tillegg til egen lokalkunnskap og kjennskap til ulike aktører og organisasjoner i Hellas, har jeg vært i kontakt med den norske ambassaden i Athen, og fått gode råd om pålitelige og produktive hjelpeorganisasjoner og andre aktører som vi kan føle oss trygge på at vil kanalisere innsamlede penger til rette vedkommende og til gode prosjekter for krisehjelp og gjenoppbygging.

Jeg har i dag opprettet en bankkonto i DnB for innsamling av penger til brannofrene i Attika. Det gjør det lett å overføre bidrag fra norske konti. Jeg har satt inn et startbeløp på kontoen, og vil overføre innkomne beløp til en eller flere av de greske aktørene som presenteres nedenfor, og dekke de påløpende gebyrer.

Konto for Audnys innsamling til brannofre i Attika, Hellas, er:

1214 28 59775 (DnB). Kontoinnehaver: Audny Hegstad Diamantis. Merk gjerne innbetalingen med «Brannofre i Attika, Hellas.

Jeg takker på forhånd for all støtte, og lover å forvalte bidragene etter hensikten.

Dersom du foretrekker å overføre ditt bidrag direkte til en gresk organisasjon, vil jeg gjøre det lettere for deg ved å presentere noen gode alternativer med bankopplysninger:

Doctors of the world / Γιατροί του κόσμου / Medicins du Monde

GR 82 0110 1410 0000 1410 0281 501

Greek Reporter’s Greek Relief Fund for the fire victims

Municipality of Rafina-Pikermi / Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου
Piraeus Bank:
IBAN: GR20 0172 1860 0051 8609 2291 418

Hellenic Red Cross
Eurobank:
IBAN: GR64 0260 2400 0003 1020 1181 388

Donations for injured pets and wildlife in Athens wildfires, Greece

ACCOUNT NUMBER:
ALPHA BANK 663-00-2002011253
IBAN GR6401409700663002002011253
BIC CRBAGRAA
Account holder: ΠΗΓΑΣΟΣ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
PAYPAL: helppegasusanimalrescue@yahoo.com

 

Noen nyhetsoppslag om skogbrannene:

Skogbranner i Hellas – oppsummert (NRK)

Denne landsbyen eksisterer ikke lenger (Dagbladet)

Fires burnt 70 % of Mati, Athens Observatory maps show 

Firefighter’s wife dies, after also losing 6 month old baby to wildfires